Prometheus Pikap: Cennetin Krallığının Anahtarı mı? Bölüm II

Yazının ilk bölümüne ulaşmak için tıklayınız (For English Version Click Here

Meraktan olacak o gün yanımda farklı, bilindik saygın bir üreticinin motor ve kontolörünü yanımda getirmiştim. Acaba deneme yapmamızın bir sakıncası var mıydı? Bu enteresan olacaktır diye düşündüm, sonuçta aynı mekanik yapıyı sadece motoru değiştirerek kullanacaktık. Farkı duyabilecek miydik? George gülümseyerek “Buyur” dedi. Çok gülünçtü çünkü George’un motoru açık farkla daha iyiydi. Daha sağlam bir baz, daha geniş ve stabil bir imaj, ve genelde çok daha homojen bir ses. Ritm ve tüm enstrümanların zamanlaması çok daha sıkıydı orijinal performasına daha yakın bir bağ oluşturuyordu. Çok enteresan bir şeyler oluyor diye düşündüm!

Birisi zamanında “Sanat 7den fazla değişkeni olan bir bilimdir” demiş. Kesinlikle referans bir pikap üretmenin çok zor bir iş olduğunu gördüm, her şey diğer her şeyin sesini etkiliyor çünkü. Verilecek çok fazla karar var, kusursuz sese ulaşan yolda alınması gereken çok viraj var. Gerçekten çok zor.

George motorunu sol arka tarafta stand bacağına monte ediyor. Bunu güzel tarafı kişisel tercihinize göre herhangi bir tarafa monte edebilmesi. Uygun standınız varsa kontrol mekanizmasını da bağımsız olarak bile monte edebiliyor. Pikap ile istediğiniz hemen hemen herhangi bir kol monte edilebiliyor. Bana tercihimi sorduğunda gerçekten çok düşündüm. O zamanlar Amerikalı Joel Durrand tarafından imal edilmeye başlayan ve kol kısmı ahşaptan olan Talea ile ilgili çok şey okuyordum. Çok ilginç diye düşündüm, çok ahşap içerek bir pikap için ahşap bir kol kaçınılmaz ve müthiş bir seçim olur!

Joel’i aradım ve George’in pikabına çok ilgi gösterdi. Çok geçmeden Joel’ın kültürünün George’unkine çok yakın olduğunun farkına vardım. Kısacası ikisi de ürünlerini “bir standarta” çıkararak üretiyordu, bir fiyata doğru indirmiyordu. Tam George ile bana bir Talea sipariş etemek üzereyken Joel bombayı patlattı!

Telos adında bir kolu piyasaya sürmek üzere olduğunu söyledi. Bunun Talea yerini almayacağını fakat daha yüksek bir standarda göre üretildiğini açıkladı. Biraz daha beklemek pahasına seçim ortadaydı. Telos’u sipariş ettim.

Yine fotoğraflara bakarak kolun kutundaki görünümünde detaylara verilen önemi görebildiğinizi umarım. Tabi ki kıyaslama yapabilmeniz açısından George’un pikabında Talea’nında fotoğraflarını görebilirsiniz.

Tamam herşey güzel gözüküyor. Güzel gözüken ve iyi dönen bir pikabımız var, en iyilerinden birde kolumuz var, peki hangi kartuşu kullanmalı?

O kadar çok seçenek var ki ve bazı numuneler oynama lüksünede sahibim. İşin sırrı iki üreticinin malzemesinden gitmekte olacak, ahşap. O zamanlarda Miyajima Laboratories tarafından üretilen bir kartuş hakkında yazılar okuyordum. Model Kansui idi ve çok enteresan tasarımsal özellikleri vardı. Makul bir fiyatı vardı bende İngiltere distribütöründen bir tane aldım. Peki her şeyi kombine olarak dinleyebilir miyiz şimdi? Aslında henüz değil, finalize olmadan George’un tasarımında günlerimizi dinleyerek geçirdiğimiz bir unsur daha vardı.

Yazının üçüncü bölümüne ulaşmak için tıklayınız (For English Version Click Here

Tags: