Dördüncü Jenerasyon Stereo Mecmuası

Uzun seneler sonra Stereo Mecmuası’nda kapsamlı değişiklikler yaptık. Sanırım bu web sitemizin dördüncü jenerasyonu oldu. Bildiğiniz gibi ilk jenerasyon web sitemiz dönemin Google Pages veya şimdiki ismiyle Google Sites üzerinde yayına başlamıştı. İlerleyen dönemlerde web sitemizi dönemin en moda web dili HTML ile yeniden programlamıştık. İlk dönemlerde ihtiyaçlarımızı karşılayan web sitemizi daha sonra yeniden kodladık. Internet dünyasında bugün yapılan şey yarın demode kaldığından birkaç sene içerisinde web sitemiz ihtiyaçları karşılayamaz hale geldi. Artık yeni bir web sitesine doğru yelken açmak gerekiyordu.

İşin en kötü tarafı tüm bu dönüşümler yazıldığı kadar kolay olamıyor. Eski tarz yazılımlardan yeni teknolojilere geçiş süreci manuel olarak yapılmak zorunda. Yazınca belki kolay görünüyordur ama binlerce mesajı “kopyala-yapıştır” yapmak, her konunun resimlerini yeniden işlemek gerçekten çok zorlu bir süreç.

Elimizdeki tüm kaynakları kullanarak bu işlemleri yapmaya çalıştık ve neredeyse 1 aydır Stereo Mecmuası’nın stabil dördüncü nesil yazılımı ile sizlere yayın yapıyoruz. Umarız çok uzun zaman bu yeni arayüzümüzle sizlere hizmet veririz.

Son durum bir çok kişinin alışkanlıklarına ters gibi gözüküyor olsa da, kullanmaya alıştığınızda aradığınızı daha rahat bulabileceğiniz, daha kolay okuyabileceğiniz bir web sitesi yarattık gibi düşünüyoruz.

Önümüzdeki günlerde kodlarda bazı düzenlemeler ve arayüzde bazı yenilikler yapacak olsak da, önümüzdeki birkaç sene Stereo Mecmuası şu an okumakta olduğunuz haliyle yayın yapacak.

Umarım hoşunuza gider.