Stereo Mecmuası Sayı 25 Editörden

Merhabalar,

Bu sayımızda size büyük bir gururla PC Transport özel sayımızı sunuyoruz. Stereo Mecmuası, genel olarak hard-core pikap severlerin yoğunlukta olduğu bir oluşum olarak görülse de, hifi ve müzik alanında yaşanan gelişmeleri de çok yakından takip etmeye çalışıyoruz. Son yıllarda DAC’lar ve bilgisayar konusundaki gelişmelerle alakalı incelemeler yayınlıyoruz. Bunun yanında forumlarımızda da, her türlü güncel donanımı ve gelişmeyi tartışmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi son birkaç yıldır Transport PC konusu son derece popüler hale geldi. Yurtdışında başlayan gelişim, meraklı hobiistler ile ülkemize de taşındı. Forumlarımızı uzun zamandır takip edenler, bu konuda ayrıntılı yazışmaları mutlaka takip etmişlerdir. Konuyu daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için şu an okuduğunuz özel sayımızı yayınlamaya karar verdik.
Ülkemizde bir ilke imza atarak, adım adım bir Transport PC’nin nasıl hazırlanacağını anlatan bir rehber sunuyoruz. Bilgisayar donanımının seçilmesinden, gerekli ayarlara yapılmasına kadar oldukça geniş bir içeriği mümkün olduğunca basitleştirerek ve ekran görüntüleri ile anlatmaya çalıştığımız Transport PC Özel Sayımızın, kendi müzik bilgisayarını yapmaya çekinen meraklıların işini kolaylaştıracağını ve onları cesaretlendireceğini düşünüyorum.
Bu rehber, özellikle Sn. Nadir Ersan’ın (aka Ionian) emekleri ile ortaya çıkmıştır. Sn. Korhan Dündar’da (aka Kdundar) Transport PC’de kullanılabilecek alternatif bir müzik çalıcı olan Foobar ile alakalı ayrıntılı ayarları sizler için ele aldı. Kendilerine çok teşekkür ederiz.
Şu an okumakta olduğunu rehber, sizler için çok çok güzel bir başlangıç noktası oluşturacaktır. Resimlerle anlatılan ayarlar, kapsamlı ve gelişmiş ayarlar için yapılan açıklamalar ve hemen her adımın açıklanması sayesinde hiç zorlanmadan Transport PC’nizi inşa etmeye başlayabilirsiniz. Takıldığınız hemen her noktada Stereo Mecmuası Forumlarından yardım alabilirsiniz.
Bu sayımızda görsel takıntılarımızı bir kenara bırakıp, kolaylıkla basılabilir bir dergi daha doğrusu rehber hazırlamaya çalıştık. Neredeyse 100 sayfalık bu rehberi, rahatlıkla basarak başka bir bilgisayara ihtiyaç duymadan Transport PC’nizi toplayabilirsiniz. Bu tarz belgeleri oluştururken ortaya çıkan resimleri yerleştirme sorunlarını mümkün olduğunca size yansıtmamaya çalıştık. Ancak web sitemizde bu rehberde kullanılan tüm fotoğraf, şema ve resimlerin yüksek çözünürlüklü olanlarını bulabilirsiniz.
Transport PC rehberimizin arkasından kısa bir süre sonra Stereo Mecmuası Müzik Özel sayısını yayınlamayı planlıyoruz. Ayrıca yaz tatiline giren “Retro ve Vintage Hifi” bölümümüzde Eylül ayı itibarı ile tekrar yayına geçiyor. Anlayacağınız bahar aylarında bayağı devineceğiz.
Lafı çok uzatmadan sizlere gururla Transport PC rehberimizi sunuyoruz. Keyifli okumalar. Bu arada yaptığınız PC’leri ve sistem resimlerini bizlerle paylaşmayı unutmayınız.
Yepyeni Sayımızı okumak için tıklayınız
Tags: