Stereo Mecmuası Sayı 22 Editörden

Merhabalar,
Stereo Mecmuasının 22. sayısı ile tekrar karşınızdayız. Hifi sayımızı oldukça geciktirdiğimizin farkındayız aslında. Ancak ardı arkası kesilmeyen sorunlar sebebi ile bu sayımızın yayını biraz uzadı. Sorun derken web sitemiz veya elektronik dergimiz ile alakalı sorunlar değil. Çoğunlukla sağlık sorunları.
Bu sayımıza bir çok yazımızı yetiştiremedik. Umuyoruz ilerleyen günlerde bu yazılarımızı da web sitemizden veya hızlı şekilde yeni bir e-dergi yayınlayarak sizlerle buluşturacağız. Bunun yanında birde minik bir Münih Özel sayısı da yayınlayabiliriz. Elimizde malzeme çok, vakit yok. Bu sene eğer bir sorun yaşamaz isek, yaz döneminde daha fazla sayı yayınlayabiliriz. Bakalım, hayırlısı diyelim :)
Son bir aydır web sitemizde oldukça ilginç değişiklikler yaptık. Özellikle haberler bölümlerini tamamen yeniledik. Çoğu okuyucumuz bu yeni düzeni foruma çok benzetmiş dediler. Amacımız tam anlamıyla buydu. Meraklıların daha rahat okuyabilecekleri yeni temalarımıza kısa sürede alışacağınızı umuyoruz. Tüm bu gelişmeleri yaparken yepyeni bir bölümü de yayına aldık. Aslında bu bölümümüz bir süredir bazı okuyucularımızın yapmamızı istediği bir şeydi. Bir yandan bu istediği karşıladık, bir yandan da kendi beğenilerimize uygun bir bölüm açmayı başardık. Bu bölümümüze kısaca Retro kodunu verdik. Yeni bölümümüzün adresi ise şekilde; http://retro.stereomecmuasi.com Bu yeni bölümde adından anlayabileceğiniz gibi pikaplar, amplifikatörler, kasetçalarlar, makara teypler gibi vintage cihazlara yer veriyoruz. Çok yazarlı tasarladığımız bölümümüze blogger kullanmayı biliyorsanız sizde katkıda bulunabilirsiniz. Kullanımı son derece basit olan yazılımla birlikte kuvvet doğar prensibiyle kısa zamanda bayağı materyal birikeceğini düşünüyoruz. Bu arada bölümü yeni açmamıza rağmen gördüğümüz yoğun ilgi için ayrıca teşekkürler. Klasik cihazların yanında keyifli reklamlar, broşürler, resimler, videolar gibi zengin bir içerik hemen her gün siteye ekleniyor. Ayrıca bazı günlere özel bölümler hazırladık. Pazartesi Eğlencesi Plak Kapakları, Perşembe Pazarı: Dual, Cuma Haftanın Güzeli bölümleri bunlardan bir kısmı. Yakın zaman içerisinde daha ilginç bölümlerde ekleyeceğiz. Sizlerde fikirlerinizi web sitemizin iletişim bölümünden bizlere ulaştırabilirsiniz.
Bu arada internet ağları üzerindeki gelişmemize devam ediyoruz. Geçen sene ülkemizde son derece popüler olan Twitter bu sene aynı durumda değil pek. O yüzden özellikle Facebook üzerindeki sayfalarımızı daha sık güncelleştirmeye başladık. Eğer sizde facebook kullanıcısı iseniz, Stereo Mecmuasında olan biteni Facebook üzerindeki sayfamıza üye olarak kolay şekilde takip edebilirsiniz. Dikkat edeceğiniz gibi her gün büyük veya küçük bir ekleme yapılıyor mutlaka web sitemize. Müzik haberleri, hifi haberlerinin haricinde özellikle ülkemizden haberleri çok daha hızlı şekilde meraklılara sunabiliyoruz. Aslında bu konuda sektörel firmalar seneler içerisinde önemli gelişmeler kaydettiler. Önümüzdeki senelerde internet’in ağırlığı ve önemi anlaşıldıkça çok daha hızlı bir gelişim süreci yaşayacağımızı umuyoruz.
Bu sayımızda formatımızı biraz değiştirdik. Tahminen bu şekilde (yani tek sütunlu) yazılar monitör başında çok daha rahat okunur hale geldi. Bu son dönemlerde okuyucularımızdan sıklıkla gelen bir istekti. Umarız herkesin hoşuna gider.
Çok uzatmadan sizleri yeni sayımızla baş başa bırakalım. Umarım keyifle okursunuz.
Yeni sayımızda daha sorunsuz ve “sağlıklı” şekilde görüşmek üzere…
HakanCez/Tolga