Türk Müziğine İlgi Artıyor.

Bu hafta biraz yoğun olduğumdan yazı yazamadım. Geçtiğimiz hafta sevgili Srajan (6Moons.com) internet üzerinden bulamadığı bazı CD’ler için benden yardım istedi. Sağolsun uzaklarda olmasına rağmen Türk müziği ve Ege müziği konusunda çok bilgili bir insan. Özellikle klarnet müziğine karşı özel bir ilgisi var ki, son yazışmamızda yazdığı bir çok şeyi ben bilmiyordum. Burada ve burada albümlerden bahsetmiş ama herhalde ayrıntılı incelemelerini de yazar. Bizim evde bu konulardan Seçil Hanım sorumlu :)  

Sonuçta ilgi meselesi. Ama dünyanın dört bir yanında etnik müzikle ilgilenenler var ve Türk müziği son yıllarda hiç olmadığı kadar izleniyor.
Genel olarak herkesin ortak şikayeti bu konuda kapsamlı bir sitenin bulunmaması. Tabii ki sitenin yabancı dilde yayın yapması gerekli. Konu çok spesifik ve yoğun bir trafik getirmeyecektir ancak bence Türk müziğini yurtdışında tanıtmak ve popülerleşmesinde önemli bir etkisi olacağını düşünüyorum. Son yıllarda hiç olmadığı kadar çok albümü alıp yurt dışındaki meraklılara gönderiyorum. Aslında bu durum plak şirketleri ve müzisyenler içinde ilginç açılımlar sağlayabilir. Bunun yanında yerel bir iTunes benzerinin oluşturulması veya albümlerin iTunes veya benzerleri üzerinden satışının araştırılması da gerekli bence. Sonuçta bunlar küçük şeyler gibi görünebilir ancak ülkemizin yurtdışında tanıtımı için harcanan paraların çok çok azına inanılmaz etkili bir tanıtım aracı olarak ön plana çıkabilir.
Müzik güzel şey sınırları ortadan kaldırıyor. Ben buradan bize özgü albümleri yurt dışındaki dostlarıma gönderiyorum, onlarda ilginç albümleri bana. Sonuçta kültürler arası bir trafik ve son derece keyifli. 
Bu arada PTT’den de kısaca bahsetmek istiyorum. Son yıllarda posta hizmetlerinde bence standartlar yükseldi. Gönderdiğim hemen her paket en geç bir hafta içerisinde adreslere ulaşıyor. Ayrıca paketin nerede olduğunu görebileceğiniz sistemler gayet güzel işliyor. Ülke içinde gönderilerde de son zamanlarda PTT Kargoyu tercih etmeye başladım. Son derece memnunum.