Stereo Mecmuası Muzik Ozel Editörden

Herkese merhabalar,

Oldukça sürpriz bir sayı ile hepinize merhaba diyoruz. Aslında yaz boyunca Stereo Mecmuasını dinlendirmek gibi bir projemiz vardı. Ama okuyucularımızdan gelen yoğun isteğin yanında sevgili Gökhan’ın bir maili sonucunda yeni sayımızı okuyorsunuz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay içerisinde Michael Jackson’ı kaybettik. Gökhan mailinde Michael Jackson’a adanmış bir Stereo Mecmuası Müzik sayısı çıkartmamız gerektiğini söylüyordu. Bu efsanevi müzisyenin ortalığı bir fırtına gibi kasıp kavurduğu yıllarda Gökhan ve dergimizi hazırlayan ekibin bir çoğu farklı müzik tarzları dinliyor olsak da, bizlerde dahil Michael Jackson herkesin tanıdığı bir isimdi. Böylesine efsanevi bir müzisyenin ardından ona adanmış bir sayı yapmamız ne dinlersek dinleyelim, ne düşünürsek düşünelim, önemliydi. Bunun üzerine hızlı bir şekilde kolları sıvadık. Sağ olsun sevgili Bülent Şaman harika bir yazı ile Michael Jackson’ı anlattı bizlere. Zaten Stereo Mecmuasının kendisine ayırdığımız bölümünde de müzisyenin ölümünün hemen ardından ayrıntılı bir yazıyı okuyucularımız ile paylaşmıştı. Michael Jackson’ı bu vesile ile tekrar anıyor ve mekanı cennet olsun diyoruz.
Hazır kaleme sarılmışken bazı konularda da okuyucularımıza bilgi vermek isterim. Yaz boyunca hem ülkemizde hemde dünyadaki hifi ve müzikle alakalı bir çok platformun ziyaret edilme sayıları oldukça düşüyor. Bu durumdan tabii ki bizlerde nasibimizi aldık. Geçen sene de aynı durum yaşandığından bu sene ismine “Blitzkrieg” dediğimiz yaz devinimlerimize daha da ağırlık verdik. Fırsat ve zaman buldukça okuyucularımızın bizden istediği düzenlemeleri yaptık. Stereo Mecmuası okuyucu odaklı bir yapı olduğu için okuyucularımızdan gelen öneri ve eleştiriler bizler için önemli. Bu eleştiriler ışığında ilk adımımız Stereo Mecmuası web sitesini baştan aşağıya yenilemek oldu. Yüzlerce sayfa tek tek güncellendi, yeni tasarımımız uygulandı. Bu düzenlemeler yapılırken özellikle şikayet konusu olan okunabilirlik alanında bilimsel verilerle çalıştık. Sayfalarımızdaki düzenlemeler ise uzun zamandır mercek altında tuttuğumuz web sitesi trafik ve alışkanlık istatistiklerine göre yapıldı.

Ayrıca başta Google reklamları olmak üzere sayfalarımızdaki eleştirilen bölümler kaldırıldı. Aslında bu durum ciddi sayılabilecek bir miktarda gelir azalmasına sebep oldu ancak okuyucularımızın haklı olduğu bir nokta vardı ve gelirimizin azalması uğruna bu düzenleme yapılmalıydı.

Ciddi bir konuda yazı okurken yan tarafta en iyi ihtimalle “benimle evlenir misin” “ara beni boya beni” ve benzer türlü saçmalıkta reklamlar sitenin yapısına pek uygun olmuyordu. Birde sitemize yurt dışından gelen trafikte de imaj açısından sorun yaratabilirdi. Neyse sonuç itibarı ile benzer bir sürü değişiklik yapıldı. Bunlarla ilgili ayrıntıları okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bir diğer haber Stereo Mecmuası tshirt’leri ile ilgili. Yılan hikayesine dönen bu olaya son noktayı koymayı başardık ve ilk örnekleri giymeye başladık. Tasarım gayet başarılı ve aldığımız geri dönüşler gayet olumlu. Ancak yapılan baskıların özelliğinden kaynaklanan sorunlardan dolayı şu an t-shirtlerimizi meraklılara sunamıyoruz. Şu an itibarı ile dostlarımız daha kaliteli bir baskı yapabilmek üzere çalışıyorlar. Bu çalışmalar biter bitmez t-shirtlerimizi okuyucularımıza sunacağız. Bu arada bu senede biraz geç kaldık en kötü ihtimalle seneye yaza üzerinizdeki Stereo Mecmuası t-shirt’leri ile gireceksiniz. Yalnız bir noktayı da belirtmeden geçmeyeyim, ana hedefimiz birden fazla tasarımı meraklıların beğenilerine sunmak. İnşallah baskı işini de çözersek her şeyin çok güzel olacağına ve büyük ilgi ile karşılaşacağımıza eminim.

Okuyucularımızla sanal ortamda bize nasıl destek olabileceğinizi zaman zaman tartışıyoruz. Bu durumu da formal hale getirmek amacı ile web sitemizde bir bölüm açtık. İşin ilginç tarafı son zamanlarda en çok ziyaret edilen sayfalarımızdan bir tanesi haline geldi. Olayları oldukça esprili şekilde ele aldığımız için olsa gerek okuyucularımızda bu tarzımızı sanırım kendilerine yakın hissediyorlar. Şu an “Hayır Dua Edin” seçeneği açık ara en çok ilgi gören destek seçeneğimiz. Hayır dualarını esirgemeyen dostlarımıza teşekkür ediyoruz. İlgili bölümümüz işte burada.

Web sitemizi açtığımız günlerin üzerinden bir senenin üzerinde zaman geçti. Genel anlamda kendi konularımızda yayın yapan bazı basılı ve internet platformlarıyla birbirimize destek olduk. Özellikle genç nesilden meraklıların yayına hazırladığı platformlara mümkün olan maksimum desteği vermeye çalıştık. Zaman zaman sorunlarda yaşadık tabii ki. Bazen yasaklandık, bazen çeşitli platformlarda yazılarımızın kökü kazındı, bazen “uzaktan ellerle” yönetilen tatsız polemiklere çekilmek istendik, bazen de isim vermeden bize bol bol atıfta bulunularak orada burada yazılar yazıldı ve çeşitli mevzular ısrarla dillendirildi. Bizlerin her zaman inandığımız şey bir avuç dijital platformun meraklıların hobilerini kendileri gibi yaşayan insanlarla paylaşacakları birbirine mümkün olduğunca destek veren eğer buna imkan yok ise en azından köstek olmayan bir anlayışla kendi yollarında devam etmeleri. Stereo Mecmuası her zaman savunduğu bu anlayışla yaşamına devam edecektir. Bu paragrafı son zamanlarda kulağıma gelen bazı fısıltılardan dolayı yazma ihtiyacı hissettim. Bildiğiniz gibi hifi camiası son derece küçük bir topluluk. Bence sözlerimize ve konuştuklarımıza son derece dikkat etmeliyiz. Bir gün birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma gelmememiz için bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Sonuç itibarı ile iyi insan olmak vasfı, para, ün, şöhret ve diğer tüm dünyevi değerlerden daha üstündür diye düşünüyor ve bu konuyu şimdilik burada sonlandırıyorum.

Yazın sonuna kadar web sitemizde, forumlarımızda ve diğer alt bölümlerde yapacağımız bir çok düzenleme, iyileştirme ve yenilikler olduğunu müjdeleyeyim. Özellikle okuyucularımızdan gelen istekleri göz önüne alarak adım adım tüm değişiklikleri yapmaya çalışacağız. Tabii ana sitemiz ve alt bölümlerinde sıklıkla yeni yazılar ve haberler yayınlıyoruz. Meraklıların aralıklarla sitemizin ana sayfasını ve iç sayfa güncellemelerin eklendiği bölümlerimizi takip etmelerini öneririm.

Bu arada efsanevi Woodstock festivalinin 40. yaş gününü unutmadık. En kısa zamanda bir Woodstock özel ile geri geleceğiz.

Bir sonraki sayıya kadar hoşça kalın!

Hakancez

Stereo Mecmuası’nın Müzik Özel 3 sayısının içeriğini görmek, PDF formatında bilgisayarınıza indirmek ve/veya internet üzerinde okumak için tıklayınız

Tags: