Lotus Concept: Magico A3

You Say You Want A Revolution

Yakın zamanda üretime geçecek yeni ve hesaplı model hoparlör serisini yukarıdaki sözlerle tanıtıyor Magico.

Bilindiği gibi sürekli yeni, egzotik ve pahalı teknolojiler ve materyaller geliştiren firmanın ürünlerine sadece şanslı bir azınlık ulaşabilir anlamı yüklenmişti. Geliştirilen çoğu teknolojinin yeni ve hesaplı A serisinde kullanımı ile artık daha geniş bir dinleyici kitlesi Magico ürünlerine ulaşabilecek.

Komple desteklenmiş ve anotlanmış alüminyum kabin, berilyum tiz, karbon Nano-grafen koniler, ne0dimyum bazlı motor sistemleri ve firmanın ünlü eliptik crossover devresi ile A3 imkansızın başarıldığı bir ürün olmaya aday.

Üst Ses Frekans Ünitesi

Üst frekansları saf berilyum diyaframlı yeni tasarım tiz ünite üretiyor. 28mm konili bu tiz ünite özel bir neodimyum motor sistemine sahip. Bu motor sistemi de yine özel geliştirilmiş ve son teknoloji sönümlendiriciler kullanılmış bir arka odanın içerisinde yer alıyor, böylelikle aşırı düşük bozunum, yüksek güç kotarımı, yüksek dinamik yeterlilik ve genişletilmiş bobin hareketi elde edilebilmiş.

Orta Ses Frekans Ünitesi

Yeni geliştirilen 152mm çaplı orta ses ünitesi ”Çok-Duvarlı Karbon Fiber” koniye sahip. Bu duvarın bir katmanı da en iyi sertlik/ağırlık oranına sahip ve mükemmel sönümleme sağlayan XG Nanografenden mamul. Neodimyum bazlı motor sisteminde büyük ilave mıknatıslar kullanılarak hem orta hem bas frekans sürücülerin saf titanyumdan oluşan 75mm ses bobinleri için dengeli manyetik alan elde edilmiş.

Düşük Ses Frekans Ünitesi

178mm çaplı çift bas sürücüde yeni, Gen 8 Magico Nano-Tec koninin bir versiyonu yer alıyor. Böylelikle, sertlik, ağırlık ve sönümlemede mükemmel kombinasyon en alt frekanslara da taşınıyor. Bas hoparlörün şasesi de sertlik ve sönümlemede en iyi kombinasyon yakalanacak şekilde tasarlanmış. Bir yandan titreşim noktaları azaltılırken diğer taraftan hava akımı en fazlalaştırılarak en az akustik etki noktası yakalanmış.

Neodimyum bazlı yeni motor sistemi (N48) ile alt frekans üreticiler, süper sağlam manyetik alana adeta sabitlenmişler. Saf titanyumdan 75mm ses bobinleri de orta ses ünitesindeki teknoloji ile bağıntılı.

Crossover

A3’ün dört sürücüsü de Magico’ya özel Eliptik Simetri Crossover topolojisiyle ve Alman Mundorf firmasının en üst seviye komponentleri kullanılarak birleştiriliyor. 3 yollu bu devrede faz lineerliğini bozmadan frekans band genişliğini en yükseğe çıkarabilen ve ara modülasyon bozunumlarını en aza indirgeyen oktav başına 24dB Linkwitz-Riley filtre yer alıyor.

Kabin

A3’ün ağır, kapalı kabini tüm diğer Magico’larda olduğu gibi bir mühendislik harikası. Tamamen uçak sanayide kullanılan 6061 T6 kalitede alüminyumdan oluşan kabin, materyal olarak Q serisi için geliştirilene benzer yapıda. Bu desteklenmiş, kompleks iç yapıya sahip yapının dışı, fırçalanmış ve anotlanmış zarif bir ”deri” ile kaplı.

A3’ün kabini en isabetli olarak, basitleştirilmiş Q Seri tasarım diye adlandırılabilir. Aynı materyaller, aynı ustalık, tasarım ve yapı detayında aynı titizlik.

Teknik Özellikler:

Sürücü komponentler

Tizler: 1″ MB7 Beryllium Dome (X1)
Ortalar: 6” Midrange Graphene Nano Tec (X1)
Bas sürücü: 7” Bass Graphene Nano Tec (X2)
Ölçümler:

Hassasiyet: 88dB
Empedans: 4 ohm
Frekans Cevabı : 22Hz – 50 kHz
Tavsiye edilen en düşük güç : 50 Watt
Boyutlar: 112cm x 27cm x 23cm YxDxG

Ağırlık: 50 Kg

Tavsiye edilen satış fiyatı: US $ 9,800.00