Timpani: 6. “Hangi Yorum?” Etkinliğimiz 21 Kasım Salı Akşamı

Her kim ki Müzikseverdir, bu onu ilgilendirebilir.

Uzun bir aradan sonra, 21 Kasım Salı akşamı 17:30 – 20:00 saatleri arasında çok sevilen “Hangi Yorum?” etkinlikliğimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Bu programda altı farklı yorumunu ele alacağımız eser: Dmitri Şostakoviç, Çello Konçerto No.1, Mi Bemol Majör, Opus 107
Panelistler (soyada göre alfabetik sırayla): Alp Altıner, Aydın Büke, Hasan Uçarsu
Moderatörler: Aykut Köksal, Adnan Arduman

“Hangi Yorum?” etkinliğinin kurgusu özetle şöyle:
Her programda, klasik repertuara ait tek bir eser ele alınıp altı farklı yorumu A, B, C,… diye adlandırılarak her bölümünden üç ila dört dakika dinleniyor. Panelistler, dinleti aralarında, icracılarını bilmedikleri farklı yorumları eleştirip kıyaslıyorlar. Her bölümün sonunda en az beğenilen bir veya iki yorum elenip yorumcularının kimlikleri açıklanıyor. Son bölüme üç yorumla giriliyor ve programın sonunda ilk üç belirleniyor. Eserin farklı versiyonlarının seçimi, programın yönetimi ve eser ile bestecisi hakkında kısa bilgi aktarımı ise moderatörler tarafından yapılıyor.

Programın ses kaydını kesintisiz olarak soundcloud ortamına yüklüyoruz. Bundan önceki beş programın kaydını dinlemek için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz:
http://www.timpani.com.tr/etkinlikler/etkinlikler.htm

Daha önceki etkinlik davet yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Timpani’nin üçüncü katındaki mekanımızın boyutları iştirakçı sayısını 35 kişiyle sınırlı tutmamızı zorunlu kılıyor, bu sebepten toplantıya katılmayı arzu edenlerden ricamız bu mesajımızı “KATILMAK İSTİYORUM” yazarak cevaplamaları. Biz de cevap yazan ilk otuzbeş kişiye beklediğimizi teyid eden bir cevap yollayacağız. Bizden olumlu cevap alacak olanlardan planlarının değişmesi sonucunda katılamayacakları durumu ortaya çıkarsa bizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

İlgi yoğun olabilir, teyidlerinizi son güne bırakmamanızı öneririz.

Salı akşamı görüşmek ümidiyle.

Saygılarımızla,
adnan arduman

TİMPANİ
Ressam Hikmet Onat Sok. No: 9 kat: 2-3,
İstinye, İstanbul

0212-323 21 10

http://online.timpani.com.tr
http://www.timpani.com.tr
http://www.facebook.com/TimpaniAudio