Mavi Hifi: Telos Audio GNR

TELOS AUDIO GROUNDING NOISE REDUSER (GNR)

Telos Audio GNR aktif topraklama engelleyici sisteminizdeki topraklama sorunundan kaynaklanan tüm olumsuzlukları sona erdiriyor.
Müzik sisteminizin sahnesinde yer alan belli belirsiz gürültüler, parazitler sistemin topraklamayla ilgili sorunlarına işarettir. Hemen hemen tüm sistemlerde bu sorun düzgün olmayan elektrik alt yapısı nedeniyle yaşanmaktadır. Topraklama sorunları halledildiğinde sahne genişler, detaylar artar ve daha önce dinlediğiniz parçaların dinleyende hissettirdiği etki sistemin eski haline göre inanılmaz boyutlara çıkar. Müzik sistemlerinde dinlenen ortam için topraklamayla ilgili farklı çalışmalar yapılmamışsa- ki bu her zaman %100 başarı sağlamayabilir ( topraklama çubukları, topraklama için döşenen elektrik kabloları, duvar prizleri, grup prizler) yerine aktif ya da pasif topraklama ürünleri tercih edilmelidir.

Telos Audio Design GNR topraklamanın negatif etkilerini tamamen yok eden aktif toprak engelleyici ünitedir.

Telos topraklama gürültü düşürücü nedir?
Topraklama olanağı her zaman güvenlik amaçlıdır. Örneğin; şok tehlikesinin önlenmesi, yıldırımdan korunma, gürültü engelleme ve diğer fonksiyonlar. Ses sistemi kurulumunda topraklama tesisinin arka plan gürültü üzerinde çok çabuk bir etkisi olur. Bu zayıf ses kalitesine dönüşür ve dinleme deneyimini çok büyük ölçüde kötüleştirir.

Mevcut Durum
Ses kullanımı için gereksinimleri karşılayan tatmin edici bir topraklama olanağını bulmak neredeyse imkansızdır. Çoğu zaman, sadece minimum güvenlik gereksinimlerini karşılarlar. Yaygın olanlarının birbirine bağlı nötr tel ve topraklama kablosu vardır ya da giriş yuvalarında hiç topraklama yoktur ve topraklama telini bağlantısız bir şekilde bırakır. Bu, ev cihazlarından gelen gürültünün nötr teli kirletmesine ve bundan dolayı parazite neden olmasına yol açar. İnverter klima ve bilgisayar gibi bağlama güç kaynaklı elektrikli aletler en yüksek seviyede paraziti oluşturur. Elektrikli referans noktası gürültüyle kirlendiğinde, sinyal yoluna girebilir ve siz onu gürültü olarak duyabilirsiniz. Gürültü potansiyel olarak dijital devreye girebilir ve bit hatasına sebep olabilir.

Pasif Ses Düzeyi Topraklama Kutusunun Avantajları ve Dezavantajları
Pasif topraklama kutuları, bakır levha, bakır çubuk, bakır örgü, mineral tozu ya da bazı bileşim içerikleri gibi yüksek iletkenlikte maddelerden yapılmıştır. Pasif taklit topraklamanın iyi tarafı çok kolay yapılmasıdır. Aslında çoğu kolaylıkla yapılabilir. Zor tarafı ise pasif topraklamanın voltaj değişimini sadece hafifletebilir olmasıdır. Yakın topraklama referans voltajını sağlayamazlar. Bu nedenle, ses cihazının arasında yükselip alçalan potansiyel farklılığı hemen dengeleyemez. Bu, okyanus üzerinde sürekli yüzen bir gemiye benzetilebilir, topraklama referansı asla yeterince dengeli olmaz. Aynı zamanda, mineral ya da elektrolit özellikleri zamanla değişecek ve düzenli bir şekilde servis gerektirecektir. Bu ise etkinliğini eski haline getirebilmek için elektrolitin yenilenme, tekrar düzenleme ya da takviye yapılmasını gerektirir.

TELOS GNR Aktif Topraklama Kutusu
Yukardaki sınırlamalar nedeniyle TELOS, topraklama uygulamasına yeni bir anlam getiriyor. Ve her türlü ses kurulumu için bunun en şık yol olduğu kanıtlanmıştır.TELOS teknik ekibi, ses donanımını benzersiz bir bakış açısıyla analiz eder. Her ses donanımı doğru iç voltajda çalışmak için güç transformatörü kullanır. Bundan dolayı, her cihazın birincil tarafı ve ikincil tarafının olduğu söylenir. Birincil taraf, güç yuvasından transformatörün girişi boyunca uzanır. İkincil taraf, transformatörün çıkışından devre kartına doğrudur. Ses devreleri ikincil tarafta kalır.

TELOS teknik ekibi, yüksek hassasiyetli toprak referans voltajını hesaplamak ve üretmek için GNR’ın içinde CPU kullanımını önerir. Topraklama ses cihazının, toprak referans voltajını taşıyan TELOS GNR’ın bağlantı uçlarına bağlanmasıyla elde edilir. Böyle yaparak GNR, cihaz şasisi, ses devresi ve toprak bağlantısı için toprak referans noktasını tam olarak doğrulayabilir. Yüksek hassasiyetli bir dijital saatle aynı analojiyi kullanarak GNR, her cihaza tutarlı bir referans noktası verip düşük distorsiyonlu toprak referans voltajı üretir. Ses kurulumu tek bir toprak potansiyelinde çalışırken sinyal iletimi, polarite uyumsuzluğu ve bit hatasına bağlı olan herhangi bir iletim kaybını engelleyerek en az empedansta olur. Böylelikle mümkün olan en iyi iletim elde edilir.
TELOS GNR aktif topraklama kutusu aynı malzemelerin topraklama kablolarıyla birlikte gelir. Böylelikle, her donanım aynı topraklama empedans özelliklerine sahip olup, büyük ölçüde renklendirme olasılığını azaltır.Ses kurulumunuz için izole edilmiş topraklamaya sahip olmak, özel bir güç hattına sahip olmak kadar iyidir. Ses kurulumunuzda sadece GNR tarafından üretilmiş toprak potansiyel hizmetini kullanarak, gürültü tamamen izole edilmiş olacaktır.

mono and stereo
positive feedback
tweek geek
lauferteknik
perfect sense

mecralarında testleri yapılan ve çok başarılı bulunan Telos GNR’nin Satış fiyatı 5.900$