Timpani: 65. Etkinliğimiz 17 Aralık Perşembe Akşamı

Her kim ki Müzikseverdir, bu onu ilgilendirebilir.

17 Aralık Perşembe akşamı 17:30 – 19:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğimizin:

– Konusu: “Caz Tarihi (1. Bölüm)“
– Sunucu: Şevket Akıncı

“Caz, Amerika’nın dünyaya en büyük hediyesidir! Ragtime’dan Dixieland’e, Swing’den Bebop’a, özgür caz’dan jazz-rock’a, Avrupa caz’ından No Wave’e sayısız evrim geçiren caz’ın geleneği nedir? “Kendine geleni alan” bir müzik türünün 150 yılı bulmayan tarihsel süreci incelendiğinde yaşadığı sayısız değişimin sebebi tam olarak içinde barındırdığı bu açık uçluluk, yani değişmeye ve ilerlemeye müsait altyapısıyla, cazın doğuşunda baş etmen olan kölelikle ilişkisi nedir? Dönemleri ve stilleri, bazen sınırların bulanıklaştığı yönlerini ele alarak, 20. yüzyılın en büyük macerasını keşfetmeye var mısınız?”

Tamamı üç bölümlük Caz Tarihi sohbet dizisinin Perşembe akşamı gerçekleşecek ilk bölümünde, Şevket Akıncı, “Hard Bop” başlangıcına kadar uzanan (yani 1950’li yıllara kadarki) dönemi ele alıp örnekler de dinletecek.

Şevket Akıncı’nın önümüzdeki aylarda yayınlanacak “Öteki Caz” isimli kitabının baskı öncesi nüshası etkinliğimize ilham kaynağı oldu. Yeni bir şeyler öğreneceğimiz çok keyifli bir akşam bizi bekliyor! Devamı da olacağı için türün meraklıları ilk bölümü kesinlikle kaçırmamalı!

Şevket Akıncı’yı etkinliklerimizin müdavimleri yakından tanır, daha az tanıyanlar ise aşağıdaki linklere göz atmak isteyebilir:

http://www.sevketakinci.com
http://www.myspace.com/sevketakinci

Daha önceki etkinlik davet yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Timpani’nin üçüncü katındaki mekanımızın boyutları iştirakçı sayısını 35 kişiyle sınırlı tutmamızı zorunlu kılıyor, bu sebepten toplantıya katılmayı arzu edenlerden ricamız bu mesajımızı “KATILMAK İSTİYORUM” yazarak cevaplamaları. Biz de cevap yazan ilk otuzbeş kişiye beklediğimizi teyid eden bir cevap yollayacağız. Bizden olumlu cevap alacak olanlardan planlarının değişmesi sonucunda katılamayacakları durumu ortaya çıkarsa bizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

İlgi yoğun olabilir, teyidlerinizi son güne bırakmamanızı öneririz.

Bundan önceki etkinliklerimizle ilgili bilgi edinmek için:
http://www.timpani.com.tr/etkinlikler/etkinlikler.htm

Perşembe akşamı görüşmek ümidiyle.

Saygılarımızla,
adnan arduman

TİMPANİ
Ressam Hikmet Onat Sok. No: 9 kat: 2-3,
İstinye, İstanbul

0212-323 21 10

http://www.timpani.com.tr
http://www.facebook.com/TimpaniAudio