Lotus Concept: Gryphon Audio Diablo 300

Gryphon Audio, 30. kuruluş yıldönümü kutlamalarına ünlü Diablo entegre güçlendiricisini yenileyerek devam ediyor. Dolu dolu bir 10 yıl satışta olan, binlerce adet satmış ve belki de en popüler High End Entegre Ampli niteliğini kazanmış bir ürünü yenilemek tahmin edeceğiniz gibi kolay bir iş değil.

Gryphon tasarımcılarının işini kolaylaştıran, bu 10 yıl içerisinde gerek konsept gerek ekipman gerekse teknolojik gelişmelerin halihazırda Gryphon Pandora preamp ve Mephisto power amp üzerinde uygulanmış olması.

Analog ve Dijital Opsiyonlar

Gryphon’un kurucu CEO’su Flemming E.Rasmussen kendi imkanlarıyla geliştirdikleri teknolojilerin alt kademelere sızmasını şöyle açıklıyor; ”Pandora ve Mephisto gibi maliyetin bir kavram olmadığı, hiçbir ödün vermeden geliştirdiğimiz test yataklarının ana amaçlarından biri, daha ulaşılabilir cihazlara birer ilham kaynağı olabilmeleridir. Örneğin, Diablo 300, pekçok ödül kazanmış, yaratıcı tasarımlı Gryphon Kalliope dijital-analog çevirici için geliştirilmiş opsiyonel bir PCM/DSD DAC modülü ile, ya da Legato Legacy pikap preamplimizde kullanılan MM/MC pikap katı ile çeşitlendirilebilir.”

”İster dijitalin uç noktalarında dolaşan bir müzik tutkunu, ister kendini analoğa adamış, kara plakların ateşli bir taraftarı olun, Gryphon Diablo 300 sizin zevkinize göre satın alım öncesi ya da sonrası şekillendirilebilir.”

”Gryphon’u diğerlerinden ayıran ve ürünlerinin uzun ömürlü olmasını sağlayan gizem, işte bu, ileriye dönük düşünce tarzıdır.”

Müzikal bir dinamo

Gryphon Diablo 300’ün ultra transparan, komple dengeli tasarım volüm kontrolü Pandora preampliden alınmış. Bu 43-adımlı zayıflatıcı aşırı hassasiyet için bir mikro işlemci ile kontrol ediliyor. Herhangi bir volüm seviyesinde devrede iki adetten daha fazla direnç bulunmayacak şekilde, özel seçilmiş direnç ve röleler ile devre tamamlanıyor.

Diablo 300’ün geniş frekans bandı, 0.5 Hz’den 350 kHz’e kadar uzanıyor. Güç çıkışı da orijinal Diablo’nun çıkışından %25 dfaha fazla, 8 Ohm’da kanal başına 300 watt. Aşırı yüksek akım kapasitesi sayesinde Diablo 300, çıkış gücünü 4 Ohm yük karşısında ikiye katlayıp 600 watt çıkış gücüne ulaşabiliyor, 2 Ohm yük karşısında ise bu çıkış 950 watt gibi inanılmaz bir rakama ulaşıyor.

Özellikler:

2 x 300W (8Ω), 2 x 600W (4Ω), 2 x 950W (2Ω)
Gerçek Çift Mono Yapı
Sıfır Negatif Geri Besleme
Mikro işlemci kontrollü 43‐adım, tamamen dengeli röle volüm kısıcı
Ultra‐kısa sinyal yolları
Minimum iç kablolama
Askeri özelliklerde çift ve dört katmanlı, 105 mikron kalınlığa kadar bakır yollu devre kartları
Herhangi bir mekanik gürültüyü engellemek için vakum uygulanmış çekirdek ve sarıma sahip Çift Mono Holmgren toroyid trafo
PCB‐üzeri monte soketler hem sinyal yolunu kısaltıyor hem kablolamayı ortadan kaldırıyor
En iyi ses performansı için yeni, yüksek hızlı, ayrışık, tek uçlu A Klas giriş tamponları
Altın kaplama İsveç Neutrik XLR soketler
3 giriş ve 2 çıkış için altın kaplama rca soketler
Surround preamp için mükemmel uyum için sabit AV çıkış seviyesi
Aşırı seviye farkını önlemek için giriş sinyal seviyesini ayarlama imkanı.
Kolay okunabilir büyük Vakum Floresan Ekran
Ayarlanabilir ekran aydınlatma (100%, 75%, 50%, 25%, Off)
Aydınlatmalı, dokunmaya hassas ön panel kontrolleri
Opsiyonel MM/MC pikap katı modülü
Opsiyonel PCM/DSD DAC modülü (bir adet USB, 2 x SPDIF, 1 AES and 1 optical giriş)
12V DC bağlantı giriş ve çıkışları
Flash memory ile yazılım yükseltme imkanı
Gürültü engelleme için lokal şönt regülatörler
Enfraruj uzaktan kumanda
Harici enfraruj alıcı için giriş
Standart güç tüketimi: 0.5 W’dan daga az, en son EU standartları ile uyumlu
EU CE onaylı