Copplinn Sound & Engineered

Olgun bir insan tıpkı bir senfoninin farklı pasajlarındaki gibi, güçlü ve tutkulu deneyimlerden ince ve hassas olanlara kadar çeşitlenen duygu nüanslarını kendinde yakalama becerisi geliştirmiştir.”
Rollo May

“Çoğumuz için duygularımız bir borazanın notaları kadar sınırlıdır.”
Rollo May

 

Çoğumuz içimizdeki birçok duyguyu hissetmeyiz, onları daha tanımamış hatta farkında bile değilizdir.
Yukarıda Rollo May’e ait alıntı senfoniyi detaylı kavrayabilmek için ayrıntı gücü yüksek, sahne olgusunu hissettiren bu kulaklığı tasarladım. Üzerine çalıştığımız bu yedi yılda farkında olamadığınız, keşfetmediğiniz duyguları keşfetmenizi, hissettiğiniz duygu çeşitliliğinin artmasını birinci önceliğimiz kabul ettim.

Bu vaat ettiklerimi; orta ve üst frekanslara odaklı çalan sürücülerle, ayrıntıyı destekleyici nozzle ve iç hacim tasarımıyla, kullanılan malzemelerin ses karakterini test ederek ortaya çıkardım. Ortaya çıkan istenmeyen frekanslardan kurtulmak için de Frekans Filtreleme Sistemi geliştirdim. Böylece size, farkında olmadığınız duygularınızı keşfettirecek bir ses imzası ortaya çıkardım.

Ortaya çıkan bu ses imzasını müzik dinlemeyi her frekansı hissetmek olarak tanımlayan kişiler için tasarlarken, doğal ses karakteri ve odaklandığı frekanslar sayesinde sanatçılar, aranjörler ve enstrümantalistler için kullanımını “birincil amaç” olarak belirledik.

Bütün bu yenilikleri konuşmak oldukça mutluluk verici ve ilgi çekici olsa da bu yeniliklerin bir bedeli oldu. Uzun yıllarımı ( yaklaşık 7 sene ) kulaklığımızın tasarımına ve prototip üretimine harcadım. Bu süreçte birçok tasarım ve makine ekipmanı kullanılmaz duruma geldi. Son halinde ürün titanyum nozzle, ahşap ( maun ) housing materyale sahip. Tamamen titanyum veya alüminyum da üretebilirken, geri dönüştürülebilir bir ürün olmasını da planladım ve tamamen plastikten uzak durdum. Full range bir hoparlör ile litz elmas yalıtımlı bir kablo sayesinde Alula (kulaklığımın ismi) elektriği sevdiğiniz sese çeviriyor.

Geliştirdiğim Frekans Filtreleme Sistemi ise şu şekilde çalışıyor. Nozzle içinde frekans sönümleyiciler sayesinde üst frekanslarda meydana gelebilecek sibilance probleminin önüne geçiliyor.
Kabin içinde ise önemli frekansları belirledim (özellikle vokal ve bateri prodüksiyonu için 2-6 kHz) ve hangi malzemelerin hangi frekansa olumlu yanıt verdiğini 7 yıllık bir süreç boyunca test ettim. Bu sayede kişinin veya kurumun ihtiyacına göre üretim yapabilirim.

Bu yazıyı okuyarak bize değer verdiğiniz için teşekkür ederim. Bana ve Copplinn Sound & Engineered markamıza instagram (@copplinn), twitter (@copplinn), facebook (@copplinn sound & engineered), www.copplinn.com adreslerinden her an ulaşabilir detaylı görsel veya bilgilere ulaşabilirsiniz.

copplinn.info @ gmail.com

Tags: