Dükkan Hifi: Japonya pazarının en popüler ve 1 numaradaki Dac’ı iFi Nano LE Stoklarda

http://kakaku.com/kaden/p-headphone-amp/ranking_V011/

Nano iDSD LE, iFi ailesin en yeni giriş seviyesi DAC’ıdır. iDSD LE, çok ödülü kazanan nano iDSD ile aynı DNA’ya sahiptir, ancak SPDIF çıkışı, dijital filtre seçimi yoktur ve maksimum DSD128 / PCM384 dosyalarına kadar destekler. Bu ‘cep roketi’, giriş seviyesinde, kardeşiyle aynı sonik performansı sunan bir yapıyla üretilmiştir. Ses kalitesiyle piyasadaki giriş seviyesi DAC’ları ve daha birçok pahalı DAC’ı şimdiden korkutmaya başlamıştır.

KALBİNDE YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK YATAR

Nano iDSD LE, True Native®’i oynatma ne demek ? Gelen ses dosyası PCM ise PCM olarak kalır ve DSD ise DSD kalır. Yani ses dosyası hiçbir şekilde bir işlem görmez.

Bu, müzik dosyasının ‘Bit-Perfect’ kalması ve sinyal kaybı olmaması anlamına gelir. Bu ses dosyasında hiçbir kayıp olmadığı için ve en yüksek ses kalitesini garanti altına aldığı için önemlidir.

Nano iDSD LE 384kHz’e ve DSD128’e kadar olan Hi-Resolution formatlarını destekler.

EN İYİ BURR-BROWN CHİP SET

iFi olarak biz “hangi formatın en iyi” olduğuyla ilgilenmeyiz. Bizim esas tutkumuz her formatı en optimum şekilde çalmaktır.

Bu ne anlama gelir? En gelişmiş çip setini seçmek ve en mükemmel şekilde uygulamak.

Kullandığımız Burr-Brown DAC çipi BB Japonya’nın ve BB’nin kendi tasarımı olan (BB/TI değil) bir çiptir. Ürün tanıtımı şirket birleşmesinden sonra yapılmış olsa da bu çip set Burr-Brown’un dönüştürücü teknolojisinde son ve en iyi çalışmaları olarak halen saygınlığını korumaktadır.

Her formatı çalabilen bir çipsete sahip olmak eğer bunu özgün olarak değil, bir formatı başka bir formata dönüştürerek yapıyorsa anlamını yitirir. Bu Burr-Brown çip seti çalıştırmak için (çipsetin yazılımını yapan) AMR’den alınan teknoloji sayesinde orijinal müzik formatı değişmez, ki bu da üst sınıf ses elde etmek konusunda zirveye ulaşmak için şarttır.

Müziğin Keyfini Çıkarın

Akıllı Cihazlarda iPhone / iPad / Android gibi son gelişmeler onları bir cep telefonundan öteye; yani taşınabilir, ileri teknoloji ses kaynağına dönüştürdü. Günümüzde bu akıllı aygıtlar, yüksek çözünürlüklü PCM / DSD / DXD seslerini doğal olarak çalabilir.

Bir cep telefounun veya DAP’ın iDSD LE ile birleştiğinde üst seviye ve şaşırtıcı ses performansı sunar. Taşınabilirlik yanında evdeki sisteminizde de kolyaca kulanma imkanı doğar.

Aşağıda, iPhone’da Onkyo HF Player + Kamera Bağlantı Kablosu + iDSD LE ile çekilmiş bazı ekran görüntüleri bulunmaktadır. Gördüğünüz gibi, her yüksek çözünürlüklü formatı hatta DSD ses dosyalarını bile çalabiliyorsunuz.

Jitter Sorunlarını Engellemek için Hassas Saat

Zamanlama her şeydir ve ses çalma işleminde bunun önemi büyüktür. Nano iDSD LE’nin sinyal yolu çok önemsendi ve dikkat edildi. Sonuç olarak ses kalitesinin en üst düzeyde olmasını sağlamak için saat kristalleri İşviçreli saatler kadar kusursuz işlendi.

Hareket Halindeyken ve Ses Kalitesi İçin Pil

Nano iDSD LE, hareket halindeyken 8 saat müzik keyfini çıkarabilmeniz için Lityum Polimer pil barındırıyor.

Hareket halindeyken Apple veya Android cihazınızı uygun kablo ile direk bağlayarak kaliteli müzğin keyfine varın.
Hatta evde bile, pil ile çalıştırmak normal USB gücünden daha yüksek bir ses

Gerçek ve Güçlü dinamikler İçin Analog Ses Kontrolü
Nano iDSD LE’ de kendisinden iki kat hatta üç kat daha pahalı cihazlarda bulunmayan hassas analog ses kontrolü bulunur.

Bu detay titiz kullanıcıların dikkatini çekerken; iFi ürünleri için standarttır.Gerçek ve Güçlü dinamikler İçin Analog Ses Kontrolü

Nano iDSD LE’ de kendisinden iki kat hatta üç kat daha pahalı cihazlarda bulunmayan hassas analog ses kontrolü bulunur.

Bu detay titiz kullanıcıların dikkatini çekerken; iFi ürünleri için standarttır.

Direct Drive®, Çıkış Sinyalinin Saf Kalması Demektir

Nano iDSD LE’nin “doğru” ses çıkarmasının ardındaki anahtar faktör DirectDrive®’dır, bu da çıkış bağlama kapasitörleri yok demektir.

Bu ‘doğrudan sinyal’ yolu eşsizdir ve Nano Le dahil tüm iFi DAC aralığının temel dayanağıdır.

Sesteki şeffaflık herkezin duyacağı kadar belirgindir.