Lotus Concept: dCS Network Bridge


dCS Network Bridge

dCS Network Bridge, gerek ağ gerekse USB arayüzlü bellekte depoladığınız yüksek çözünürlüklü müzik dosyalarını DAC’ınıza aktarma yanında hem çevrimiçi stream servislerden hem de Apple marka cihazlardan Apple Airplay aracılığı ile müzik dinlemenize imkan veriyor.

iPad aplikasyonu ile kablolu ve kablosuz tüm akışları kontrol edebildiğiniz gibi giriş, çıkış ve clock ayarlarını da yapabiliyorsunuz. Network Bridge, dCS’in amiral gemisi Vivaldi seri ile aynı aplikasyonu kullanıyor.

Roon™ kullanımına hazır olan Network Bridge, TIDAL ve Spotify gibi çevrimiçi servislerden müzik dinlemeyi de destekliyor. Bit perfect operasyona sahip Network Bridge, şu an için 24 Bit, 384kS/s örneklemeye kadar tüm kayıpsız kodlamaları, artı, ister doğal (native) ister DoP şekliyle DSD/64 ya da DSD/128 formatları destekliyor.

Eski dCS DAC’lar ile mükemmel uyum için dahili downsampling eklenmiş. Bu downsampling özelliği ile yüksek çözünürlüklü datayı (ör; DXD veya DSD) 176.4 /192kS veya 88.2/96kS/s seçeneklerinde DAC’ınızla uyumlu 24 Bit PCM sinyale dönüştürüyor.

Network Bridge tıpkı Vivaldi ve Rossini modellerinde olduğu gibi dCS‘in ‘auto clocking’ mimarisi ile jitter’ı en aza indirgiyor ve ses kalitesini ciddi anlamda iyileştiriyor.

Network Bridge bellek yazılımı internet üzerinden güncellenebiliyor. Bu özellik sayesinde dCS, ürünün ömrü boyunca gerektiğinde yeni özellikler ekleyebilecek ya da performansını yukarıya taşıyacak güncellemeler yayınlayabilecek.

En gelişmiş standartlarda, İngiltere’de tasarlanan ve üretilen cihazın şasesi, sesi etkileyebilecek mekanik titreşim ve manyetik efektlere karşın, havacılık sektöründe kullanılan kalitede alüminyumdan oluşuyor. Ayrıca, hassas clock devresini dijital işlem gürültüsünden korumak için çok katlı güç regülasyon devreleri kullanılıyor.

Kilit Özellikler:

Modern FPGA tabanlı tasarım. (Field-programmable gate array ; sahada programlanabilir geçit dizilimi kullanan devre)
UPnP, asenkron USB ve Apple Airplay üzerinden data işleyebilme
TIDAL ve Spotify gibi çevrimiçi akış servislerini destekleyebilme
Roon’a hazır
Eski DAC’lara uyum için opsiyonel downsampling özelliği
Oto saatleme ile kullanım kolaylıgını iyileştirme ve jitter’ı en aza indirgeme
çok katlı besleme regülatörleri ile dijital ve hassas saat devrelerini koruma
İnternet üzerinden yazılım güncellenebilme

Daha fazla ayrıntı için: http://www.lotusconcept.com/