Gold Note CD-7

Gold Note CD-7, Stereo Mecmuası’nda sık sık ağırladığımız İtalyan firmanın yeni tasarım anlayışı ile ürettiği yeni kompakt serinin üyelerinden bir tanesi. Firmaya kısaca göz atmak gerekirse; Gold Note, İtalya’da yerleşik, onüç kişilik bir müzisyen, mühendis ve odyofil grubu tarafından hi-fi kooperatifi olarak kurulmuştur. Kuruluş amacı, farklı özelliklere sahip kişilerin deneyimleri ile özel ürünler yaratmaktır. 1992 yılından itibaren firma, ürünlerini satış kanallarına sunmaya başlamıştır. Firmanın ilginç özelliklerinden bir tanesi, kurucu üyelerinin bazılarının, İtalya’nın önemli konservatuvarları ve kayıt stüdyolarıyla işbirliği halinde olmasıdır. Firma bu yıllardan itibaren ciddi anlamda, ürün geliştirme atılımları içerisine girmiş, kendi ürünlerinden kullanılması için yepyeni teknolojiler geliştirmiş ve patentlerini almıştır.

Firmanın bu yeni tasarım anlayışı ile ürettiği cihazlar oldukça şık gözüküyor ve net çizgilere sahip. Ürünün hem gümüş rengi hemde siyah rengi mevcut. Ben inceleme için gümüş rengini tercih ettim. CD çalara ilk bakıldığında dikkat çeken şey, CD mekanizmasının “slot load” şeklinde olması. Geçmişte PC dünyasında bir çok üründe gördüğümüz, günümüzde Apple bilgisayarlarda tercih edilen bu mekanizmalar yerden tasarruf anlamında büyük fayda sağlıyorlar. Ancak biraz yavaş çalışmaları da bilinen bir gerçek. Gold Note tasarımcıları bu yavaş çalışma işini büyük ölçüde çözmeyi başarmışlar. Benim cihazı denediğim uzun zaman içerisinde bir sıkıntı yaratmadı. CD çalar testlerinde benim birinci önceliğim mekanizmanın sorunsuz işlemesi. Bugünlerde bu konu oldukça sıkıntılı ne yazık ki.  Gold Note testleri başarı ile atladı. Cihazın tasarımında sade çizgiler var. Sol üst kısma eklenen yeni altın rengi logo oldukça şık görülüyor. Hemen orta üst bölümde operasyon led’leri bulunuyor.

Slot load mekanizmasını tam ortaya yerleştirilmiş. Cihazın sol alt bölümünde minik bir ekran var. Bu ekran üzerinde şarkı bilgisi gibi verileri görüyoruz.  Gold Note yeni kompakt cihazlarında bence iyi bir karar verip ekranlardaki ışıkları mavi renkten kırmızı renge çevirmiş. Loş ışıkta gözü hiç rahatsız etmiyor bu sayede ekran. Ekranın hemen sağında ise 5 adet kontrol tuşu bulunuyor. Ortada büyük olan açma/kapama tuşu, solda okuma ve geri alma sağda ise şarkı ileri ve stop/eject tuşları yerleştirilmiş. Ürün üzerinde kulaklık çıkışı veya USB girişi gibi ek özellikler bulunmuyor.

Cihazın arka tarafında ise sol bölümde XLR dengelenmiş çıkışlar ve hemen altında klasik RCA çıkışları görüyoruz. CD-7 üzerinde bir adet koaksiyel dijital çıkışa yer verilmiş. Optik çıkış yok. Ürünün sağ tarafında ise üstte yeni kompakt serinin PSU yani besleme ünitesinin girişi bulunuyor. Bu ürün opsiyonel olarak meraklılara sunuluyor ve üründe hatırı sayılır bir performans artışı sağlıyor. Son olarak sağ alt bölümde elektrik girişi bulunuyor. Giriş ve çıkışların yerleşimi itibarı ile istediğiniz kalınlıkta kablo kullanmanız sıkıntı yaratmıyor.

Ürün ile beraber uzaktan kumanda da geliyor. Bu kumanda artık bir çok üründe görmeye alıştığımız kart boyutlarındaki kumandalardan. CD çaların tüm fonksiyonlarını kontrol edebilen kumanda görevini yerine getiriyor. Ne eksiği ne fazlası. CD çaları kendi sistemime bağlayıp testlerime başladım. Her zaman olduğu gibi farklı tarzlardan CD’leri dinlemeye çalıştım. Dinleti notlarına geçelim isterseniz…

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: