Ufkun Karabulut’un Hi-fi & Sinema Sistemi

1978 İstanbul doğumluyum ve istanbul’da yaşamaktayım. Teknik ressamım. Müziğe ve müzik sistemlerine ilgim çok küçük yaştan başladı yaklaşık 6-7 yaşlarındayken evde lambalı bir radyo vardı arada sırada kurcalar bundan nasıl ses çıkar diye merak edip arkasına bakıp yanan lambaları görürdüm o zaman dan sonra geçen yıllarda öğrencilik dönemimde ilk walkman ile başladı müzik serüvenim.

Sistem bileşenlerinizi yazınız. Lütfen yaptığınız iyileştirmeleri, odanızda veya sisteminizde kullandığınız tweak’lerden bahsetmeyi unutmayın.

Şimdiki sistem hi-fi; Rotel ra840 amfi Harman Kardon HD7600, Thorens Mini pikap, Technics SB3030 hoparlör, Logitech bluetooth speaker adaptor, Thomson interconnect, Monster hoparlör kablosu. Önceleri yerim olmadığından ötürü hoparlörleri masa üstünde kullanıyordum. Taşındıktan sonra sistem salonda yer almaya başladı ve buna uygun dinleme mesafemi, belirledim orta frekansları iyi alabilmem için denemeler yapıp yüksekliğine karar verip granitten hoparlörler için ayak yaptırdım. Sonuç oldukça başarılı oldu stereo etkisi çok belirgin bir şekilde hissediliyor.

Sinema ve oyun; Sony PS3 slim 320gb, Sony Surround Soundbar, Panasonic G10 37’’ s-ips 100hz.

Dj setup; M-audio X-Session Pro. M-audio Torq LE yazılımı, M-audio fast track pro. Audio interface Bose Companion 3 ve AKG K518DJ kulaklık.

Sisteminizi oluştururken nelere dikkat ettiniz, sisteminizi oluşturmanızın hikayesini okuyucularımıza biraz anlatın.

Müziği benim dışında insanlarla paylaşmam gerekiyordu ve walkman’den ötürü neredeyse sağır olacaktım ki ufak tefek ama sesi beni ve komşularıda tatmin edecek düzeyde bir Philips micro hi-fi sistem aldım sonrasında Technics CD player, Philips equalizer, Jamo hoparlörler derken sistem bugünkü halini aldı.

Sistemi oluştururken sadece o iş için üretilmiş cihazları almaya özen gösterdim örnek vermek gerekirse önceden kullanmış olduğum Jamo ve Yamaha hoparlörler müzik için pek uygun değildi aynı şekilde DJ sistemlerine de merakım vardı ama bu tarz sistemlerde müzik dinlemek için ideal değiller. H-fi prensiplerine ters düşüyor o yüzden kullanım amaçlarına yönelik cihazlar tercih edip sistemleri ayırdım hi-fi, DJ, sinema oyun için ayrı sistem oluşturdum.

Sisteminizde gelecekte nasıl değişiklikler planlıyorsunuz.

Yakın bir gelecekte değişiklik düşünmüyorum yeterince birden fazla hobi ile uğraşınca zor oluyor (fotoğraf, hi-fi, DJ sistemi, sinema, PC, PS3 v.s.) ve medyalara giden paralar ve yan aksesuarlar o yüzden şimdilik halimden gayet memnunum. Fakat insan oğlu durmaz mutlaka daha iyisini ister zamanla değişir belki.

Ne tarz müzikler dinlemekten hoşlanırsınız, arşiviniz müzik türlerine göre nasıl bir dağılım gösteriyor. Arşivinizi hangi formatlarda topluyorsunuz.

Oldukça geniş bir tarzda müzik dinliyorum rock, klasik, gothic, pop, techno, slow daha çok yabancı ağırlıklı %90 yabancı diyebilirim. Hi-fi sistem için arşivden bahsedecek olursam genelde enstrüman ağırlıklı müzik türlerini dinlemeyi tercih ediyorum jazz, rock, blues, klasik, gibi. Dj setup için pc de rock, klasik, gothic, pop, techno, slow ve daha bir çok tarzda mp3 ve flac formatta mevcut.

Format olarak plak mümkün olduğunca ilk tercihim plak bulmadığım zaman cd yi tercih ediyorum.

Son olarak en sevdiğiniz 5 albümü okuyucularımızla paylaşmanızı rica edelim.

Ve son olarak. Bu kısım gerçekten zormuş.

1. Diana Krall The girl in the other room.
2. Bon Jovi This left feels right.
3. Ac&Dc Black ice.
4. Scorpion Sting in the tail.
5. Tschaikowsky “Der schwanensee” . “Dornröschen” (Ballettsuiten)

Farklı tarzlarda en sevdiklerimi yazmaya çalıştım.