Lotus Concept: Magico M3 kule hoparlör


INNOVATION OF THE YEAR – HiFi+ magazin (Aralık 2017 sayısından alıntıdır)

Magico M3 kule hoparlör

Hoparlörler bir ses sisteminde değişime en fazla direnen elemanlar, bu nedenle birine kalkıp türünün ilk örneği gibi bir ‘yenilik’ ödülü vermek şaşırtıcı gelecektir, ancak Magico M3, iki noktada, gerçek bir istisna.

Birincisi; firma, materyal bilimi ve teknolojisinde sınırları zorlamış ve ikincisi, bu kapalı kutu hoparlördeki indirgenmiş distorsiyon seviyesinin belirlediği yeni standard, bizlere açıkça gösteriyor ki, halen daha, hoparlörlerimizden daha fazla ve daha iyi performans çıkartabilmek mümkün.

Yaratıcı materyaller bilimine katkı yapan kısım, bas ve orta ses ünitelerinde yeni bir molekül, grafen kullanılmasında yatıyor. Kalın bir tür karbon formu olan bu ürün, belli bir ağırlıkta hemen tüm diğer materyallere karşı daha dayanıklı, ayrıca, aşırı hafif tasarlanabiliyor. Firma, tiz ünitesinde de berilyum ve elmas karışımı malzeme kullanmış.

Her ne şekilde olursa olsun, komple alüminyum ve fiberden oluşan yan kanatlarla, firmanın Q-Pod’larından yola çıkılarak tasarlanmış etkili bir düşük frekans filtresi görevi gören tripod taşıyıcıyla ve endüstriyel tasarıma ‘affetmeyen’ bir yaklaşımla Magico, audio tarihindeki en dingin kabinlerden birini üretmiş.

Sonuç: yeni M3, kutulu hoparlörler içerisinde bugüne dek en düşük distorsiyon seviyesine sahip olan. Tüm diğer üreticilere, daha iyi hoparlörler tasarlamak için açık bir meydan okuma…tüm fiyat seviyelerinde!

Daha fazla bilgi için: www.lotusconcept.com