Wire World Oasis 7 ve Oasis 6 Bölüm 2

Oasis 6 hoparlör kablosu, aynı serinin ara bağlantı kablosu ile benzer fiziksel özellikleri taşıyor. Mavi renkli dış kılıf aynen korunmuş. Oksijenden arındırılmış bakır yapıdaki kablonun firmanın DNA Helix sarım sistemine sahip bir iç yapısı var. Farklı Wire World kablo incelemelerinde bu yapıyı sık sık gördük. Bana gelen örnekleri banana konektörlere sahipti. Konektörler gümüş kaplı. Yapıları itibarı ile yuvaları gayet sıkı tutuyor. Bu nokta bence çok önemli. Kablo konektörlerinin gerekirse biraz zor girmesi ve yuvaya iyi temas etmesine dikkat edin. Kablolar oldukça kalın yapıda ve ağırlar. Kontrollü şekilde kıvrılıp bükülebiliyorlar. İncelememiz yapıldığı sırada kablonun fiyatı KDV dahil 700TL civarlarındaydı. Giriş seviyesinin bir tık üzerindeki bir model diyebiliriz kablo için.

Kabloları kendi amplifikatörüme taktım. Arada sırada yazdığım gibi kendi sistemimle oldukça iyi bir kablo kullanıyorum ve sistem ile uyumunun oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Hal böyle olunca kıyaslamalarımda önem verdiğim konu başta sistemin genel tonunun farklı yönlere doğru gitmemesi. Ayrıca detay seviyesi ve sahneyi de iyi bildiğim albümlerle kontrol etmeye çalışıyorum.

İşte yine öyle bir albüm; Bill Evans At Town Hall. Speakers Corner belirli aralıklarla saklı kalmış Evans kayıtlarını yayınladıkça hepimiz çok mutlu oluyoruz. Yine bir konser kaydını mercek altına alalım. “Bill Evans At Town Hall”da büyük müzik adamı yine üçlü bir formasyonda basta Chuck Israels ve davulda Arnold Wise kendisine eşlik ediyor. Plak konserin birinci bölümünü içeriyor umarım yakın zamanda ikinci bölümde yayınlanır. Albümün en önemli performansı konserden iki hafta önce vefat eden babasının anısına çaldığı yaklaşık 13 dakikalık bölüm. Böylesine duygu dolu bir şarkı (belki medley demek daha doğru olur) için bile alınabilecek bir plak. Bilindik iki melodi üzerine yaptığı emprovizasyon müthiş. Plakta ayrıca “I Should Care”, “Spring Is Here”, “Who Can I Turn To” ve “Make Someone Happy” gibi klasiklerin Evans tarzı yorumları dinleyiciyi mest edecektir. Speakers Corner plağı gatefold formatında yayınlamış. Orijinal kayıt üzerindeki remaster çalışması da çok başarılı.  Plak belki geniş bir orkestra içermiyor ancak Bill Evans kendi başına küçük dokunuşlarla çok keyifli bir atmosfer sunuyor dinleyicilere. Piyano zorlu bir enstrüman ve zorlu pasajlarda Oasis hoparlör kablosunun başarımı yerinde. Detay seviyesi yeterli düzeyde, konser atmosferi ise odamıza yansıyor başarı ile.

Denemelerimde Oasis hoparlör kablosunun son derece başarılı olduğunu görüyorum. Bas performansı kayda değer. Oasis serisinin ara bağlantı kablosu ile bakalım neler yapacak.

Janis Joplin – I Got Dem Ol’ Kozmic Blues Again Mama! Muhtelemen bir çok Janis Joplin sever, Big Brother and the Holding Company ile yaptığı albümleri daha çok fazla beğeniyordur. Bahsi geçen grupla hoş olmayan bir şekilde ayrılıp kurduğu Kozmic Blues Band ile ölümünden önce çıkan son albümde Janis Joplin, bazı yenilikler denemişti. Bunların en başında üflemeli çalıgılar geliyor. Ne olursa olsun bu albümde sıkı Janis şarkıları içeriyor, Try (Just a Little Bit Harder), Maybe, Work Me Lord ve Kozmic Blues bunlardan bir kaçı. Albümün baskısı müthiş. Aslında diğer Joplin albümlerine de bu tarz baskılar yapıldıkça mutlu oluyoruz. En iyi albüm kavgası tabii ki bitmez Pearl diyenlere zaman zaman bende yaklaşıyorum. Ancak Joplin kısa hayatına başarılı dört albüm ve sonradan yayınlanan bazı konser sığdırmış ve bu sayede onun farklı sesini dinlememize olanak sağlıyor. Oasis serisinden iki üyenin birlikteliği gayet başarılı. Bence her iki kablonun oluşturduğu sinerji özellikle sahne ve bas performansında bir adım ileriye adım atmamızı sağlıyor.

Wire World firmasının Oasis serisinden iki kablosunun performansı bence gayet başarılı. Özellikle interconnect kablo göreceli olarak uygun fiyatı ile giriş seviyesindeki sistemlerden orta seviyelerdeki sistemlerin kablolamasına kadar kullanılabilir. Hoparlör kablosunda ise biraz daha yüksek bir fiyat etiketi var ve durumda giriş seviyesinin bir tık üzerindeki sistemlerde kullanmak daha makul bir fiyat/performans oranı sağlayacaktır. Her iki kablo da müzik ekseninden ayrılmadan Amerikalı firmanın tasarım anlayışını evlerimize getiriyor. Bu arada bir seçenek olarak firmanın bir üst segment ara bağlantı kablosu olan Equinox modelini bu ikili ile kullanarak farklı etkiler elde edebilmek mümkün…

Wire World Oasis 7 interconnect ve Oasis 6 hoparlör kabloları
Oksijenden arındırlmış interconnect / oksijenden arındırılmış hoparlör kablosu
Fiyatlar: interconnect (1 metre) 110 Dolar + KDV / Hoparlör kablosu (2.5metre) 708TL KDV Dahil online satın almak için tıklayınız
T
emsilci: Mavi Hifi / www.mavihifi.com

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: