Micro Mega IA60 ve CD10 Bölüm IV

Üçüncü Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız

2X60 watt güç üreten amplifikatör ve CD kullanım anında sizi sarıp sarmalıyor .Hi End külçelerin yanında iki çizgi gibi duran bu ikilinin yanında her zaman önünde saygı ile eğildiğim Totem’in minimalist hoparlör anlayışının bir örneği olan Staff.

Tam bir eşleşme oldu. Yanmamış olan Staff daha ilk notalarda beni karşısına oturttu ve tam 3.5 saat kesintisiz müzik dinledim. Verdi Requiem’den başlayıp Jan Garbarek, W.Marsalis ile devam eden seyahat Stravinski Bahar Ayin ve Mahler 6 senfoni ile bitti.

Micro Mega detayları çok belirgin olan bir ses. Buna aslında Fransız audio anlayışının bir yansıması diyebiliriz. Her şeye rağmen bu tarz bir açıklamayı IA-60 için kesin olarak yapmayı uygun görmüyorum zira bir topoloji bir IC yapılanması ile oluşturulmuştu ve bizim daha önce ele alıp yaptığımız LM 3886 kokusunun bire bir aynısıydı. Bu nedenle aslında sesteki karakteristiği belirleyen amplifikatörden ziyade CD ve kablolama oluşturuyordu. Bu nedenle Amplifikatör ve CD’ leri değiştirerek denemeler yaptım. IA-60’a Naim 5i, Quad ve Sony CD çalarlar bağladım.

CD yi ise yine Naim, Mystere, Pure Sound üçlüsü ile test ettim

Nüanslar oluşmadı. Kesin ve net farklılıklar vardı . Amplifikatör parlak, dinamik karakteristiğini bozmadı. CD-10 ise lambalılarda IA-60 göre çok daha başarılı sonuçlar verdi

Şurası bir gerek ki Micro Mega ikilisinin kendi içerisindeki sinerjisi çok farklı ..

Barok, Caz, Rock’ta tek kelime ile harika.

Klasik Müzikte Mahler 6 senfoni, Stravinski bahar ayini gibi eserlerin hız ve ayırımın üst düzeyde hissedilmesi gerekli bölümlerinde biraz karmaşaya uğradığını ifade etmek isterim. Bu huzursuzluğu hissettiğim eser bölümlerinde CD-10’u lambalı ampliler ile denedim daha yumuşak ve geçişler arasındaki netlikler belirlendi..

CD 10 gerçekten fiyat performans dengesinde tercihe şayan..

IA-60’ı aynı bölümlerde Sony SCD-1 ile denediğimde ise CD-10’a göre çok daha başarılı buldum

Teşhis ettiğim önemli bir konu kablo seçimi . Cihazları alan ufak tefek görüp kablo tercihlerini basite indirgemesinler . Sistem kablo tercihine şiddetle cevap veriyor. Özellikle hoparlör kablosuna dikkat! Bakır bazlı kablolar tavsiyem,, interconnect kabloda ise gümüş oranı minimize edilmeli.

Power chord olarak Mihran ve Lookab güç kablolarını kullandım. Her iki yerli üreticiyi de kutluyorum

SONUÇ

 

OLUMLU
Kompakt, ergonomik küçük boyutta büyük. Ses açık ve şeffaf.

OLUMSUZ
Amplifikatörde volüm potansiyometresi biraz küçük. Kutudan uzaktan kumanda çıkmadı. Acaba opsiyonel mi? CD’nin kutusundan uzaktan kumanda çıkıyor .

Birinci Bölüme  Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: