Micro Mega IA60 ve CD10 Bölüm III

İkinci Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız

Amplifikatörün arka panelinde ise çok amaçlı girişler ve çıkışlar mevcut. Pre-amplifikatör cıkışı, sub cıkışı, iPod, iDock girişi. Tüketiciyi çok amaçlı kullanımda rahatlığa ulaştıran bir yapıda

Amplifikatörün sahip olduğu tüm şasi avantajlarına sahip. Micro Mega Cd çalıcılar çok şık, verimli ve ergonomik tasarımı ile göz alıcı transportlardan ağzı yanan firma sanırım uzun araştırmalara yaparak iki yeni DVD transport’ta karar kılmışlar. Sony KHM313 veya Sanyo SFH850 DVD Mekanizması. Micro Mega yetkilileri buna sebep olarak son dönem üretimlerde sağlamlık ve dayanıklılığın DVD transportlarında daha yüksek olduğunu vurgulamışlar.

Sade bir iç tasarımda yine R-Core trafo ile sağlanan ve geliştirilmiş bir PSU anlayışı ile tek PCB bulunuyor. Transport kontrolü sanırım yüzlerce kez test edilen Micro Mega tescilli yazılımı ile Philips SAA 7824 ile sağlanıyor.

Micro Mega, DAC’ının şu an bu tür cihazların içerisinde en gelişmiş devrelerden biri olduğunu iddia ediyor.

Analog Devices AD-1853 ile yola çıkan Micro Mega şu açıklamayı yapıyor “Makul bir fiyata üst düzey bir CD çalıcısı geliştirmek zaman ve sık testler gerektirir. Biz bunu başardığımızı iddia ediyoruz”

Micro Mega teknik anlamda konvertor çalışmasını açıklarken dikkat çekmek istedikleri en önemli konunun geçmişten ders almak olduğunu üzeri kapalı anlatmışlar.

CD-10’da yaptıkları da bu olmuş: çok iyi bir transport, çok başarılı bir kontrol devresi ,kaliteli bileşenlerden oluşmuş ve istikrarlı çalışan besleme ünitesi . Bu kaynaktan gelen sinyallerin kontrolü ve çok sağlıklı ama olumsuzluklar karşısında toleranslı çalışacak bir konvertör…

Ayrıca birbirini denetleyecek ara birimler ve ekonomik ama çok başarılı bir CD çalıcı..

SONUÇ:

Minimalist bir düşünceye sağlamlığı ekleyen Micro Mega Kurtlar sofrası olan hifi piyasasına bir daha dönüş yapmış. Geçmişdeki dersler yol göstermiş, piyasadaki iyi olmak için pahalı olmak lazım düşüncesine isyan bayrağı açılmış. Gençler hedef alınmış; pratik kullanım, dayanıklılık ve ekonomik anlayış ilke edinilmiş. Yüksek bir WAF faktör ile piyasaya tekrar dönülmüş. Herşeyden önce” Made in Europa “.

Fransa’da yapılış gerçek bir Avrupalı!

Ben kişisel olarak başarı şansını yüksek buluyorum. Türkiye’deki başarısı henüz belli olmayan fiyatlarına bağlı.

SES

Micro Mega CD-10 ve IA-60’ı size yine testlerini sunacağım Totem Staff ile eşleştirdim. İki interconnect kablo, iki de hoparlör kablosu denedim.

İnterconnect olarak Chord ve QED, Hoparlör kablosu olarak Adisa ve Van Den Hull kullandım . Ayrıca interconnect olarak CD kutusundan çıkan Micro Mega’nın kendi kablolarını da test ettim

Kablo ve hoparlör sonuçlarını bir taraf bırakacak olursak, birçok hoparlörden sonra mükemmel birlikteliği yakaladığım Micro Mega-Staff ikilisi gerçek anlamda keyifli dakikalar geçirmeme sebep oldu.

Dördüncü Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: